Lokaal

Fietscontrole in Bolnes

Door de fietscontrole in Bolnes kunnen kinderen weer veilig over straat. Vrijdag 14 september werden er ongeveer 200 fietsen kritisch gecontroleerd door buurtpreventie Bolnes, politie Ridderkerk, Klootwijk fietsenmaker en Facet Ridderkerk. 

De fietscontrole heeft als doel om kinderen veiliger over straat te laten gaan. In de wintermaanden zijn de wegen vaak gladder, natter en wordt het sneller donker. De fietsen zijn op 5 punten gecontroleerd: fietsbel, remmen, ketting, banden en licht. Mocht een fiets niet voldoen aan de eisen, dan werd er een kaartje opgehangen. 


Voor de o.b.s. De Bosweide kwam de controle extra goed uit. De kinderen van groep 8 kunnen nu met een gerust gevoel gebruik maken van hun fiets tijdens de werkweek. Tijdens de controle zijn er 91 fietsen gecontroleerd, waarvan 53 fietsen werden voorzien van een kaartje. Tijdens de controle op de c.b.s. De Fontein zijn er 83 fietsen gecontroleerd. Maar liefst 42 fietsten voldeden niet aan alle eisen. De defecten liepen uiteen van een kapotte fietsbel tot een fiets die niet kon remmen. 

De organisatie hoopt dat de ouders hun verantwoording nemen en er voor zorgen dat hun kinderen de komende periode weer veilig over straat gaan. Met het kaartje dat aan de fiets hing, kunnen de fietsen goedkoper gerepareerd worden.