Lokaal

Fietsdiploma’s uitgereikt

Iedereen moet veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Daarom zijn er fietslessen voor mensen die nog niet hebben leren fietsen.

Onlangs werden weer fietsdiploma’s uitgereikt aan een aantal Ridderkerkers die de afgelopen tijd hebben leren fietsen. Wethouder Peter Meij (verkeer) kwam een kijkje nemen. Hij is erg enthousiast over het project.

In Nederland is fietsen heel gewoon. Bijna iedereen leert het. Maar niet voor iedereen is dat vanzelfsprekend. De Fietsenbank organiseert daarom al jaren fietslessen voor beginners. De lessen beginnen natuurlijk met het leren op een fiets te zitten: evenwicht houden en niet vallen. Beginners hebben elk een eigen docent. Gevorderden fietsen, begeleid door docenten, in groepjes door Ridderkerk om zo de verkeersborden en -regels te leren.

Weinig geld

De Fietsenbank komt voort uit de Kledingbank. Dat is niet zo verwonderlijk. De Kledingbank en ook de Foodcompany weten wat het betekent om van weinig geld te moeten rondkomen. De gedachte achter de fietslessen is dat het in de kosten scheelt als je kunt fietsen. Ook kom je zo makkelijker bij je werk, school, de sportvereniging of winkels.

Omdat beginnende fietsers vaak nog geen eigen (betaalbare) tweewieler hebben, is de Fietsenbank op zoek naar goede fietsen. Heeft u een bruikbare fiets in de schuur staan? Die kunt u afgeven bij de Kledingbank aan Colijnstraat 40.

Wilt u fietsles? Bel of app naar 06-4438 2705.

Foto: Gemeente Ridderkerk