Lokaal

Fietsencontrole in Centrum/West

Woensdag 14 november vond in de wijk Centrum/West een fietsencontrole plaats voor kinderen van de Dr. Schaepmanschool en CBS de Klimop. Deze controle is georganiseerd door de Brede School Ridderkerk, Facet Ridderkerk en Vlasblom Bike Totaal. 

Op deze dag zijn alle fietsen gecontroleerd van de kinderen van de groepen 6,7 en 8. “Dit doen we om de kinderen bewust te maken van veiligheid in het verkeer nu het ‘s ochtends weer donker wordt wanneer de kinderen naar school moeten. Het personeel van Vlasblom heeft de fietsen gecontroleerd op een aantal punten. Hierbij kun je denken aan verlichting, reflectoren en of het zadel en stuur goed vast zit. De kinderen met een fiets waarbij alles goed was hebben een ‘OK’ sticker gekregen. Dit waren er dit jaar 18”, vertelt Brede School coördinator Evina Beekink. 

Ook wijkagent Robert Jan Kloosterman was van de partij om veiligheid op straat onder de aandacht te brengen bij de kinderen. Na afloop hebben alle kinderen nieuwe fietslampjes meegekregen en kan ieder kind veilig over straat.