Lokaal

Fietsers in het zonnetje gezet

Fietsers zijn in het verkeer erg kwetsbaar. Om fietsers op de wegen van waterschap Hollandse Delta zichtbaarder te maken, deelde heemraad Piet Robijn tijdens de ochtendspits op dinsdag 13 november in Ridderkerk fietslampjes uit.

Op de wegen en fietspaden van het waterschap, buiten de bebouwde kom, rijden dagelijks veel fietsers naar school of naar het werk. Heemraad Piet Robijn, met in zijn portefeuille wegen, wil met deze actie fietsers helpen beter op te vallen in het verkeer.

Veiligheid voorop

Heemraad Piet Robijn: “Veiligheid staat voorop! In deze donkere maanden is goede fietsverlichting heel erg belangrijk. In een kwart van alle verkeersongevallen in Nederland zijn namelijk fietsers het slachtoffer. Dat kun je onder andere verminderen door zichtbaar te zijn. Daarom delen wij op vier locaties in ons gebied fietslampjes uit.” Vandaag in Ridderkerk aan de Rijkssstraatweg (bij het waterschapskantoor). Donderdag 22 november vindt de actie plaats in Goeree-Overflakkee bij het fietspad Oudelandsedijk in Sommelsdijk. Waterschap Hollandse Delta sluit met deze activiteit aan bij de landelijke campagne ‘Maak een punt van nul.’

Zorg dat je wordt gezien

Met deze LED-verlichting hebben fietsers altijd en overal licht op hun fiets. Witte LED-verlichting voorop en rode achterop de fiets. Zorg dat je wordt gezien.