Lokaal

Fietsroute Dordrecht – Rotterdam stap dichterbij

Gemeente Ridderkerk heeft groen licht gegeven voor de aanleg van haar deel van de metropolitane fietsroute tussen Dordrecht en Rotterdam.

Deze route is een van de fietsroutes die in de regio worden aangelegd om woonwijken en werkgebieden beter te verbinden voor fietsers. De route loopt vanuit Dordrecht via Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk-Centrum, de Van Brienenoordbrug en Capelle aan den IJssel naar Kralingse Zoom en via de Willemsbrug naar Rotterdam-Centrum. Voor Ridderkerkers betekent dit een snellere en veiligere fietsverbinding, zowel richting Dordrecht als richting Rotterdam.

Namens het college tekent wethouder Peter Meij voor de zomervakantie een samenwerkingsovereenkomst met andere gemeenten, het waterschap en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) om in elk geval het gedeelte Ridderkerk – Rotterdam te realiseren. De MRDH is een samenwerkingsverband tussen 21 gemeenten. Zij bundelen hun krachten en kennis om onder meer te werken aan een betere bereikbaarheid.

Bereikbaar

Wethouder Peter Meij is heel blij met het besluit. Onder meer doordat de komende jaren het wegennet rond Ridderkerk meer en meer belast wordt, zowel door toename van het aantal auto’s als door renovaties, zoals de Van Brienenoordbrug en de Heinenoordtunnel. Meij: “Fietsen is dan een heel prettig alternatief. Dat willen wij stimuleren. Fietsen is bovendien gezond en vermindert de CO2-uitstoot.”
Hij vervolgt: “De aanleg van deze fietsroute betekent ook dat Ridderkerk bereikbaar blijft. We werken op meerdere fronten aan bereikbaarheid. Zo gaan we een Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) busverbinding aanleggen. Ook de waterbusverbinding met Ridderkerk vinden we erg belangrijk. Deze alternatieven voor de auto houden Ridderkerk bereikbaar.”

Op de website van Metropoolregio Rotterdam Den Haag vindt u meer informatie.