Fietsverbinding door Oosterpark

Er blijft ook in de toekomst een goede fietsverbinding tussen Drievliet en Rijsoord door het Oosterpark. Er zijn aanpassingen doorgevoerd in het herinrichtingsplan, zodat er straks niet extra omgereden hoeft te worden om de onderdoorgang van de rijksweg te bereiken.

De veelgebruikte fietsroute door het Oosterpark dreigde te verdwijnen omdat de plannenmakers geen ruimte zagen voor een vervangend fietspad langs nog te plaatsen het geluidsscherm. Het verlies van dit fietspad kwam bovenop het ook al wegtekenen van de doorgaande route van het Essenlaantje, die verloren gaat door de aanleg van een nieuw honkbalveld. Hoewel er veel kritiek is op het verdwijnen van dit fietspad, is dit in de aangepaste plannen niet aangepast.  De aanleg van een apart fietspad om het honkbalveld heen richting de zwemplas kost extra bomen en ruimte. Ook zal het fietspad afgeschermd moeten zijn in verband met loslopende honden. Ook dit kost bomen. Voor deze route zal er daarom geen omlegging komen.

Wel wordt het mogelijk om aan de andere zijde van het honkbalcomplex het park in te fietsen voor een recreatief rondje of de verbinding met Rijsoord. Er komt een aansluiting met een nieuw fietspad ten noorden van het sportpark. Naar aanleiding van de reacties op het ontwerpplan is er alsnog een fietspad langs het nieuwe geluidsscherm van de tekentafel gekomen.

Het wandelpad langs de rijksweg zal na de aanleg van het geluidsscherm geen hondenlosloopgebied meer zijn. Ter compensatie hiervan wordt het losloopgebied dat nu aan de oostkant van het park ligt groter gemaakt.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.

Foto: Roelie ’t Jong