Lokaal

Fietsvlonder voor nettere stoep Dillenburgplein Ridderkerk

Op het Dillenburgplein is onlangs een fietsvlonder geplaatst, vlakbij de ingang van Albert Heijn. Daardoor is er nu extra ruimte voor het stallen van fietsen.

De plek is gekozen in overleg met ondernemers en andere betrokkenen. Als fietsland kunnen fietsen in Nederland nogal eens voor overlast zorgen. Geparkeerde fietsen op de stoep blokkeren regelmatig de weg voor voetgangers. De fietsvlonder helpt deze overlast te beperken doordat de vlonder op een parkeerplek voor auto’s wordt geplaatst. Als het nodig is, kan de vlonder ook weer makkelijk verwijderd worden.

Een fietsvlonder is een plank met vijf fietsbeugels. Ervaringen elders in het land leren dat wijkbewoners blij zijn met de extra stallingsmogelijkheid. De geparkeerde fietsen staan niet meer overal op de stoep, maar netjes in een vak.

Wethouder Peter Meij hoopt dat de fietsvlonder oplevert wat ervan verwacht wordt. “De stoepen worden er netter van. En ik hoop dat deze extra stalling eraan bijdraagt dat meer mensen de auto laten staan en met de fiets hun boodschappen gaan doen.’’

Foto: Gemeente Ridderkerk