Fit door wandelen in Ridderkerkse natuur

Wandelen is een simpele manier om tijdens de lockdown in beweging te blijven. Het afgelopen jaar gingen ook veel Ridderkerkers door de coronacrisis massaal naar buiten om te wandelen.

Ridderkerk zit vol met mooie wandelgebieden, waar je kan genieten van de natuur. Een populaire wandelplek is de Crézeepolder.

De Crezéepolder

Aart van Dragt, actief lid bij Natuurvereniging IJsselmonde: ,,Het is een vrij nieuw gebied, vol met bijzondere vogels. De nieuw ingerichte Crezéepolder maakt deel uit van een veel groter natuurgebied. In de eerste plaats de Ridderkerkse Gorzen en Griend, de Donckse Griend en Stormpoldergriend en de Sophiapolder, waar de natuur zich al een aantal jaren heeft kunnen ontwikkelen. Doordat alle gebieden samen één groot gebied vormen, hebben ook bedreigde diersoorten een kans op overleven.”

Wandelen is gezond

Het is dus de moeite waard om een keer een wandeling te maken in de Crezéepolder. Wethouder Peter Meij: ,,Een nadeel van de coronacrisis is voor mij dat alle wandeltochten zijn afgelast. Ik mis het echt. Ik loop per week gemiddeld 30 kilometer. Zo blijf ik fit en ben ik gelukkig. Tot aan mijn pensioen vond ik wandelen vermoeiend en niet interessant. Maar ik wilde gezond blijven als ik niet meer iedere dag naar mijn werk moest fietsen. Op tv zag ik een reportage over de Vierdaagse van Nijmegen. Ik nam mij voor meteen na mijn pensioen mijn conditie op te vijzelen door te gaan wandelen. Als stok achter de deur gaf ik mij op voor de Vierdaagse. Ondanks mijn goede voorbereiding vond ik best zwaar, maar ook prachtig. Regelmatig wandelen houdt de spieren en botten sterk. Ook kan het helpen de bloeddruk te verlagen en de longen fit te houden. Bovendien voelen mensen zich vaak vrolijker na een wandeling. Een heleboel redenen om een keer een mooi wandelgebied in de omgeving op te zoeken.”

Meer informatie?

Nieuwsgierig naar de Crezéepolder of juist andere wandelgebieden in de omgeving? Kijk op de website van Natuurvereniging IJsselmonde. Let wel op: is het druk op de route? Houd anderhalve meter afstand of kies een andere route.