Lokaal

Fleurig zomerfeest ’t Ronde Sant

Op zaterdag 6 juli werd er een zomerfeest met rommelmarkt gehouden bij ’t Ronde Sant in Ridderkerk. Personeel van het verpleeghuis ’t Ronde Sant hoopte op deze dag het geld in te zamelen voor deurstickers voor de 92 bewoners.

“Met overal dezelfde deuren op de gangen vinden ze lang niet allemaal zelfstandig hun eigen kamers terug. Met een herkenbare voordeur wordt de beleving anders. ” vertelt Patrycja Grochowska, leercoach van ’t Ronde Sant, die met haar collega’s de fancy-fair organiseerde.

Het kost rond de € 10.000 om dit voor het hele Ronde Sant door te voeren. De helft van dit bedrag is al toegezegd door het management van Aafje. De andere helft wordt hopelijk binnen gehaald met de opbrengsten van het zomerfeest. Om 14.00 uur stond de teller al op € 3500 en dat gaat dus de goede kant op.

De activiteiten vonden plaats in de binnentuin aan de Hugo de Groothof. Naast de rommelmarkt was er een beautyhoek, een kraam met hobbymaterialen, zelfgemaakte artikelen, kleding, kinderactiviteiten en allerhande lekkernijen en nog veel meer. Ook werden er mooie sponsorprijzen verloot, waaronder bonnen van Van der Valk en een zonnestudio. Voor extra vermaak zorgden een cartoontekenaar en de band Jong Belegen.

Kortom een leuk evenement voor jong en oud, waarbij het mooie weer meewerkte aan een hoge opkomst.

Foto’s: Wessel Dekker