Flink geveegd en honderden kerstbomen weggebracht

Na een feestje moet er ook weer opgeruimd worden. En dat deden vele Ridderkerkers na de oudejaarsnacht. Bezems kwamen tevoorschijn, de speciale afvalzakken voor vuurwerk werden gevuld en aan de straatkant neergezet.

Dit jaar veegde u maar liefst 8.500 kilo vuurwerkresten bij elkaar. Dat is twee keer zoveel als de vorige jaarwisseling! Vervolgens hebben medewerkers van de gemeente (Wijkbeheer) op dinsdag 2 januari de hele dag keihard gewerkt om alle aangeboden gevulde zakken met vuurwerkafval op te halen.

De gemeente vindt het belangrijk dat vuurwerk direct na de laatste knal wordt opgeruimd. Zwervende resten vervuilen maandenlang de straat, vijvers en singels. En als het regent kan het afval rioolputten verstoppen. Bovendien zijn rondslingerende weigeraars gevaarlijk als ze opnieuw worden aangestoken. Daarom verstrekt de gemeente al een paar jaar gratis vuurwerkafvalzakken en halen wij de volle zakken bij u op.

Ook aan hulp bij het verzamelen van kerstbomen was er geen gebrek. U bracht 1.594 kerstbomen naar de verschillende inzamelpunten. Dat zijn er 394 meer dan vorig jaar.