Frituurolie en -vet, recycle het!

Weet u dat het scheiden van vet heel simpel is? Dat u door uw gebruikte vet in een speciale container weg te gooien, een club, school of kinderboerderij in Ridderkerk direct ondersteunt? En dat het ook nog eens heel goed is voor het milieu? Tienduizend liter gebruikt vet is alleen al goed voor zo’n 10 miljoen liter milieuvriendelijke biobrandstof. En daar kunnen weer zo’n 10.000 auto’s op rijden. Daarom ‘olie en vet – recycle het!’

Niet

Wat u zeker NIET mag doen, is het frituurvet en -olie door de gootsteen of het toilet spoelen. Hiermee veroorzaakt u verstoppingen in het riool. Het kost u en de gemeente veel geld. Wat u ook niet moet doen, is het frituurvet en -olie bij het restafval gooien.

Wel

Wat u het beste kunt doen, is het gebruikte frituurvet naar een inzamelpunt in Ridderkerk brengen. Giet het terug in de verpakking en lever het in. Dit is de meest schone en milieuvriendelijke oplossing. Het ingezamelde frituurvet wordt gerecycled tot biobrandstof en zorgt zo voor minder CO2-uitstoot en vervuiling door fijnstof. Dus lever uw frituurvet en olie altijd weer in!

Ridderkerk-Drievliet bij supermarkt Coop

Zes verzamelpunten in Ridderkerk

Op een van deze locaties kunt u uw gebruikte olie en vetten inleveren:

• In Slikkerveer bij AH Dillenburg 5-19

• In Ridderkerk-Drievliet bij supermarkt Coop, Vlietplein 191-197

• In Ridderkerk-Drievliet bij Honk-en Softbalvereniging Rowdies, Oosterparkweg 7

• Kinderboerderij Dierenhof aan de Oosterpark 17 (ma – zo 8:30 tot 17.00 uur)

• Milieustraat Noordpolder aan de Crezeepolder 9 (ma – za 9:00 tot 16:30 uur)

Hoe inleveren?

Inleveren doet u door het afgekoelde frituurvet terug te gieten in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de verpakking goed. Bij Bram Ladage overhandigt u de verpakking aan het personeel. Bij de andere inleverpunten staat een speciale inzamelbak.