Lokaal

Fruitbomen voor Bezoekerscentrum

Vrijwilligers hebben in de afgelopen week twintig fruitbomen geplaatst bij het Bezoekerscentrum De IJsvogel in Rijsoord. Zoals de wortels van deze fruitbomen onder de grond met elkaar verbonden zijn, zo voelt de anonieme schenker van deze bomen zich verbonden met de mensen om haar heen: familie en vrienden. Dankzij hen is ze recht op blijven staan en heeft ze zich kunnen ontwikkelen ook in moeilijke tijden.

Voor de schenker was het plaatsen van deze fruitbomen een manier om aan die mensen te zeggen hoe blij ze met hen is, en wat zij voor haar betekenen.

’t Bloesemlaantje
Geschonken zijn Gieser Wildeman perenbomen en Goudreinet appelbomen. De Gieser Wildeman is een lang houdbare stoofpeer en de Goudreinet behoudt zijn smaak en structuur in gebak en appelmoes. Beide Nederlandse rassen zijn omstreeks het jaar 1850 gekweekt en zijn nog steeds zeer gewild in ons land. Van beide bomen zijn er in de tuin 10 stuks aangeplant inclusief twee andere rassen voor de bevruchting. Bij elkaar vormen de bomen een laantje in de tuin van het bezoekerscentrum. Omdat fruitbomen in het voorjaar prachtige bloesemdragers zijn heeft dit laantje in overleg met de schenker van de bomen de naam ‘t Bloesemlaantje’ gekregen. Het is de bedoeling dat de bezoekers van De IJsvogel in de nabije toekomst hiervan de vruchten zullen plukken en kunnen genieten van deze gulle gave.

Voor wie ook dank naar iemand wil uitbrengen liggen in het bezoekerscentrum gratis kaarten waarmee men dit duidelijk kan maken. De IJsvogel aan de Waalweg (nabij de molen) is in de wintertijd open op woensdag van 13.00 uur tot 16.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.