Lokaal

Gapph Vastgoedbeheer en Wooncompas geven jongeren grotere kans op tijdelijke woningmarkt

Wooncompas en Gapph Vastgoedbeheer geven jongeren in Ridderkerk vanaf januari 2024 een grotere kans op de (tijdelijke) woningmarkt. De helft van de beschikbare tijdelijke huurwoningen wordt met voorrang aangeboden aan jongeren uit Ridderkerk. Het grote voordeel van huren bij Gapph is het behoud van de inschrijfduur bij Woonnet Rijnmond.

Tijdelijke woningen

Wooncompas is volop aan het ontwikkelen in en rondom Ridderkerk. Bij grote sloop- en renovatieprojecten krijgen huurders (tijdelijk) een andere woning. Wanneer de zittende huurders al verhuizen voor de start van het project, biedt Wooncompas de leegstaande woningen aan voor tijdelijke verhuur via Gapph Vastgoedbeheer.

Voorrangsregels

• 1 op de 2 woningen wordt met voorrang toegewezen aan Ridderkerkse jongeren met een leeftijd tot en met 27 jaar. Voorwaarde is wel dat woningen niet leeg komen te staan. Bij weinig animo van jongeren worden dus wel reguliere inschrijvers geplaatst.

• Goed beheer en leefbare wijken hebben voor Wooncompas een hoge prioriteit. Daarom behoudt Wooncompas het recht om af te wijken van de regels als dit de leefbaarheid ten goede komt.

Jongeren met interesse

Geïnteresseerde jongeren kunnen zich inschrijven bij Gapph: gapph.nl/inschrijven/. De kosten hiervoor zijn eenmalig €25,00. Inschrijven en/of huren via Gapph Vastgoedbeheer heeft geen invloed op de inschrijfduur bij Woonnet Rijnmond.