Lokaal

Gaslekkages in Pottenbakkerstraat en Paltrokmolen Ridderkerk

Bij werkzaamheden is vrijdagmorgen 10 november 2023 rond kwart voor negen een gaslek ontstaan aan een huisaansluiting in de Pottenbakkerstraat. Hierdoor stroomde gas in de kruipruimte onder het pand. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. De gebruikers van het pand hadden dit inmiddels verlaten.

Omdat het gas mogelijk ook via de kruipruimten in andere panden zou kunnen stromen, heeft de brandweer ook hier metingen gedaan. Aangezien niet alle eigenaren van bedrijven uit de straat ter plaatse waren, is in samenspraak met de politie toegang verschaft tot deze panden. Rond tien over negen was Stedin ter plaatse om het lek te dichten. De brandweer was ook al begonnen met het ventileren van diverse ruimten.

Om tien uur kon de brandweer melden dat er geen concentraties gas meer in de panden werd gemeten. Stedin heeft vervolgens de reparatie afgerond.

Update 15.30 uur: En wederom was er vandaag een gaslekkage. Rond 13.50 uur kwam er een melding vanaf de Paltrokmolen. Hier roken bewoners een gaslucht bij de meter. Hier was sprake van een kleine lekkage. Stedin kwam ook hier ter plaatse om de juiste maatregelen te nemen.