Lokaal

Gaslucht Hogeweg/Kruisweg

Voor de derde keer deze zondag 9 juni 2024 kon de brandweer prio 1 op pad. Na meldingen van een autobrand en reanimatie moest de ploeg om 13.07 uur naar de Hogeweg/Kruisweg voor een gaslucht.

Voorbijgangers roken ter hoogte van het gas reduceer station een gaslucht. Het is niet de eerste keer dat de hulpdiensten afkomen op meldingen van gasluchten rond deze locatie van de Gasunie. De brandweer constateerde dat er daadwerkelijk sprake was van een soort gaslucht en liet de politie op voorhand de Hogeweg, Kruisweg en omgeving afsluiten. Ook waren medewerkers van de Gasunie en Stedin opgeroepen ter assistentie. Metingen gaven geen uitsluitsel over de eventuele gaslucht. Mogelijk dat de stank veroorzaakt werd door de geurstof (Tetrahydrothiofeen) die aan het gas wordt toegevoegd om gas ruikbaar te maken.

Monteurs van de Gasunie meldden dat eerder die ochtend ook al meldingen waren van ongewenste luchten op het station. Na onderzoek bleek dat het stofje dat aan het gas wordt toegevoegd was gelekt in een speciaal daarvoor bestemde bak. De Gasunie heeft het onderzoek vervolgens overgenomen om te kijken waarom de stof in de bak is gelekt. De omgeving is rond 14.00 uur weer vrijgegeven.

Foto’s: Dennis van Wingerden