Lokaal

Geboortebos Waalbos Ridderkerk Rijsoord geopend

De Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer hebben woensdag 23 februari 2022 het Geboortebos Waalbos in Rijsoord officieel geopend door het planten de eerste geboortebomen. Het jonge Waalbos van 184 hectare groot is volop in ontwikkeling. Het nieuwe Geboortebos maakt het gebied nog veelzijdiger: een nog mooiere plek om zelf of met je kinderen op avontuur te gaan!

De bomen voor dit bos zijn gekocht door jonge ouders en grootouders voor hun (klein-)kinderen en staat symbool voor een groene, gezonde wereld waarin de kinderen op mogen groeien. Onder begeleiding van boswachters mochten de kinderen vandaag dan ook zelf de bomen planten. Gewapend met een schep met een roze of blauwe strik werden er per kind één boom en drie struiken geplant.

Wethouder Peter Meij, onlangs zelf nogmaals opa geworden van een kleinzoon, kreeg voor hem een boom cadeau en mocht ook zelf met een schep in de weer. Op een digitale plaquette worden de namen en geboortedata van de kinderen vermeld.

Wethouder Peter Meij

Ook actrice Mariska van Kolk was op uitnodiging van Staatsbosbeheer aanwezig om een aantal bomen te planten.

Tot slot werd er door Peter Meij, Mariska van Kolk en de ouders en kinderen een plaquette onthuld die de ingang van het geboortebos markeert.

Volgend jaar zal er opnieuw de mogelijkheid zijn voor jonge ouders om een boom voor hun kleintje te planten.

Zaterdag 26 februari 2022 hebben we in het radioprogramma Prettig weekend een uitgebreide reportage over de opening van Geboortebos Waalbos.

Door Wendy Harreman