Gedicht gekozen tot Kunstwerk van de maand

Op vrijdagavond 3 januari werd in het cafe Burgerzaken in Ridderkerk een nieuw kunstwerk geplaatst. Het is voor het eerst, dat dit maal een gedicht als kunstwerk van de maand werd gekozen. Het betreft een ingelijst gedicht van de Ridderkerker Dick Havenaar.

De titel van het gedicht is “Brrrrrrrrr…” In dit gedicht beschrijft Dick in bloemrijke taal zijn verlangen naar de lente en zomer en zijn afkeer van herfst en winter.

Bij het schrijven van dit gedicht heeft hij de interpunctie expres achterwege gelaten en gekozen voor een vrije dichtvorm, zodat de gedachten van de  lezer, bij het lezen van dit gedicht niet in banen geleid worden, maar de lezer zijn eigen beeld kan vormen.

Dick Havenaar is een veelzijdig persoon met diverse hobby’s. De schrijver Dick Havenaar laat zich bij het schrijven inspireren door zijn omgeving, beleving en fantasie. Ook andere schrijvers zoals Remco Campert en  Cees Buddingh zijn voor hem een inspiratiebron. Daarnaast vindt hij het fijn om mensen door zijn schrijven te stimuleren zich meer in taal te verdiepen.

Op de foto boven: Dick Havenaar en Nathalie de Waard van Wingerden voor de burgerwissellijst.

Door Erik Jonkman