Lokaal

Geen ijsbaan maar toch schaatsen in Ridderkerk Rijsoord

Net als zaterdag zijn veel Ridderkerkers zondag 14 februari 2021 al vroeg te vinden op het ijs. IJsclub Rijsoord & Omstreken had al eerder besloten om de landijsbaan in het Waalbos niet onder water te zetten omdat de coronaregels niet nageleefd kunnen worden bij opening van de ijsbaan.

Toch zijn er goede schaatsmogelijkheden op de Waal en daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt.

Het was een drukte van belang met auto’s in de berm van de Waalweg en iedere steiger werd gebruikt om de schaatsen aan te trekken.

Zwaaien, zwieren, zwabberen, glijden: volop schaatspret !

Het ijs tussen de Rijsoordse molen en de Surfbocht lag er prachtig bij. Diep zwart en bijna geen scheuren. Niets mooier dan het schrapende geluid van schaatsen.

In de buurt van Partycentrum de Theetuin klonk gezellige muziek en er was een afhaalpunt voor warme versnaperingen. Wel werd het ijs langzamerhand slechter door de invallende dooi en er waren aardig wat grote scheuren ontstaan in het ijs.

Zondag is naar verwachting de laatste dag dat mensen op natuurijs konden schaatsen, omdat volgens de weerbureaus de dooi flink gaat inzetten. Hoeveel jaar zullen we er weer op moeten wachten?

Foto’s: Wessel Dekker