Lokaal

Geen kosten voor vervanging tweede GFT-container

De vervanging van extra minicontainers voor GFT kost inwoners in 2019 en 2020 geen extra geld. Hebt u al meer dan één container, dan krijgt u de nieuwe extra GFT-container gratis. U hebt hier tenslotte in het verleden voor betaald.

Ridderkerk maakt zich op voor een nieuwe manier van afvalinzameling per 1 januari. Slimmer, duurzamer en op den duur goedkoper. Als we herbruikbare grondstoffen uit de restafval halen, kunnen hiervan nieuwe spullen gemaakt worden. U doet het dus voor de natuur en het klimaat, maar ook voor uw eigen portemonnee.

Alle inwoners van laagbouw zijn via een brief op de hoogte gebracht. Tevens is er huis aan huis een krant bezorgd met achtergrondinformatie. Woensdag 11 september vond de laatste van vijf goed bezochte informatieavonden plaats. De vragen konden uitgebreid worden beantwoord. In de brief die u heeft ontvangen staat wanneer uw straat de containers krijgt. Na het uitrollen kan er maatwerk worden geleverd, ook voor wie de container uiteindelijk niet wil houden.

Kijk voor meer informatie op de website van BAR Afvalbeheer.