Geluid berekend voor woningen langs A16 en Brug over Noord

Rijkswaterstaat pakt met het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) de geluidhinder aan bij woningen langs de Nederlandse rijkswegen. Voor woningen in de Gemeente Ridderkerk in de buurt van de N915 (de brug over de Noord) en A16 is daarom berekend wat het geluidniveau aan de buitenzijde van de woning is. Is dat geluidniveau volgens de wet te hoog? Dan wordt berekend welke geluidmaatregel(en) mogelijk zijn om het geluid te verminderen. In 2020 en 2021 maakt Rijkswaterstaat in twee geluidsaneringsplannen bekend waar in de provincie Zuid-Holland welke geluidmaatregelen komen.

Voor de woningen waarvoor het geluid is berekend, is de uitkomst te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/mjpg. In de geluidmaatregelenkaart op die website staat per woning het berekende jaargemiddelde geluidniveau aan de buitenzijde van de woning, de wettelijke saneringsdrempel voor de woning (in de meeste gevallen 65 decibel) én de planning voor het vaststellen van het geluidsaneringsplan. Rijkswaterstaat maakt dit jaar en volgend jaar in twee geluidsaneringsplannen de maatregelen bekend. In zo’n plan staat precies waar welke geluidmaatregelen, zoals bijvoorbeeld stiller asfalt, een geluidscherm of gevelisolatieonderzoek bij een woning, gepland zijn. 

E-mailservice

Bewoners van woningen die voor geluidsanering in aanmerking komen, krijgen automatisch een brief van Rijkswaterstaat. Komt uw woning niet in aanmerking voor geluidsanering, maar wilt u wel op de hoogte blijven over het geluidsaneringsplan voor uw omgeving? Schrijf u dan in voor de e-mailservice door uw e-mailadres achter te laten op www.rijkswaterstaat.nl/mjpg. De geluidmaatregelenkaart op dezelfde website is voor iedereen toegankelijk en eenvoudig te doorzoeken met postcode en huisnummer.

Informatielijn

Heeft u een vraag of heeft u geen internet? Bel dan met de gratis informatielijn 0800-8002. Dit nummer is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 07.00 en 20.00 uur en op zaterdagen, zondagen en feestdagen tussen 10.00 en 18.30 uur.