Gemeente: beperkt u overlast door brommers en scooters?

Het college hecht veel waarde aan een gezonde leefomgeving. Ook geluidsoverlast heeft een grote impact op de gezondheid. De gemeente neemt verschillende maatregelen om die overlast te beperken. Helpt u mee om een geluidsarme omgeving te bereiken?

Verkeersgeluid

De grootste bron van geluidhinder in Ridderkerk is verkeersgeluid van brommers en scooters, volgens de Gezondheidsmonitor van GGD Rotterdam Rijnmond. De Omgevingsvisie Ridderkerk stelt de fiets centraal in het vervoer binnen Ridderkerk.

De Gezondheidsmonitor is te vinden op gezondheidinkaart.nl.

Overweeg de fiets

Heeft u een goede gezondheid? Overweeg dan om een (elektri- sche) fiets te rijden in plaats van de scooter. Hiermee verbetert u de leefomgeving van uw dorpsgenoten en werkt u ook nog eens aan uw conditie. Kiest u toch voor de brommer of scooter? Dan kunt u sinds 15 oktober gebruik maken van de elektrische, stillere deelscooters.

Acties tegen overlast

Enkele keren per jaar houdt de politie in Ridderkerk scootercontroles, waarbij scooters op een scooterbank moeten worden geplaatst. Opgevoerde scooters worden dan beboet. De gemeente hangt daarnaast op verschillende locaties smileys op, om weg- gebruikers bewust te maken van hun snelheid.