Gemeente breidt netwerk laadpalen uit

Door de groei van het aantal elektrische auto’s stijgt ook de behoefte aan laadpunten. De gemeente breidt daarom het netwerk van openbare laadpalen de komende jaren uit.

De openbare laadpalen zijn bedoeld voor elektrische auto’s die niet op privéterrein opgeladen kunnen worden.

Alle geplande laadpalen staan op een plankaart. Op deze kaart kunt u ook uw mening geven over de geplande locaties. Wanneer uw reactie voor 21 maart 2022 binnen is, houdt de gemeente hier rekening mee bij het opstellen van de definitieve plankaart.

Er kunnen nog locaties wijzigen of vervallen. De definitieve locaties worden vastgesteld met een verkeersbesluit. Zolang er nog geen laadpaal is, blijven de parkeerplaatsen voor iedereen beschikbaar.

Pas na een aanvraag van een inwoner wordt een laadpaal geplaatst. Hierbij wordt één parkeerplaats aangewezen als oplaadplaats. Bij voldoende gebruik van de paal wordt ook een tweede parkeerplaats bij de laadpaal een oplaadplaats.

Heeft u nog vragen? Neem contact op via laadpalen@ridderkerk.nl of (0180) 451 234. Of bekijk eerst de veelgestelde vragen op ridderkerk.nl/veelgestelde-vragen-over-elektrisch-rijden.