Lokaal

Gemeente doet onderhoud aan fietspaden en wegen

De gemeente werkt aan een schone en veilige buitenruimte. Er is voor de komende jaren extra geld vrijgemaakt voor het onderhoud aan fietspaden, wegen en andere verharding, om de kwaliteit daarvan een impuls te geven.

Jaarlijks wordt er een inspectie gedaan, om te bepalen welke wegen het eerst aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit kan zijn een nieuwe asfaltlaag aanbrengen, de weg opnieuw bestraten, kleine reparaties aan de verharding of een volledige vervanging van de weg.

17 locaties

Dit jaar is groot onderhoud uitgevoerd op zeventien locaties, waaronder de Jhr. van Karnebeekweg, De la Reijstraat, Ringdijk, Da Costalaan en de Johann Sebastian Bachstraat. Momenteel zijn de stratenmakers aan de slag in de Steur, Dolfijnpark, Rietvink en Zwaluw. Later dit jaar starten er werkzaamheden in onder andere de Gerard Terborghstraat, Kerksteeg en de Tarbot. Ook aan fietsers is gedacht: de fietspaden langs de Geerlaan, Populierenlaan en Havenkanaal worden voorzien van een nieuwe asfaltlaag.

Kleine reparaties

Er wordt voornamelijk onderhoud uitgevoerd in gebieden en straten waar geen grote andere plannen op stapel staan. Het zou immers zonde zijn als een weg wordt opgeknapt en enkele jaren later moet worden veranderd vanwege nieuwbouwplannen, rioleringswerkzaamheden of verkeerskundige plannen. In die gevallen wordt de weg veilig gehouden door het uitvoeren van kleine reparaties.

Foto: Gemeente Ridderkerk