Lokaal

Gemeente geeft opdracht voor realisatie COM-gebouw

Afgelopen maandag 8 juli tekende wethouder Henk van Os samen met de de bedrijven Bouwbedrijf Jongekrijg Maasbouw B.V. en installatiebedrijf Van Dijnsen B.V. de opdracht om het nieuwe COM-gebouw te gaan realiseren.

Aannemer Jongekrijg Maasbouw B.V. bleek na inschrijving de beste prijs-kwaliteitsverhouding te hebben voor het bouwen van het COM-gebouw. Het onderdeel Maasbouw in de naam van de aannemer zorgt voor een leuke Ridderkerkse tint, want van oorsprong komt dit bedrijf uit Ridderkerk. Sinds de fusie met Jongekrijg is het bedrijf gevestigd in Puttershoek.

Installatiebedrijf Van Dijnsen B.V. schreef zich als enige bedrijf in voor het onderdeel installaties. Beide bedrijven kunnen de werkzaamheden binnen het gestelde budget uitvoeren. Er wordt na de zomer gestart met de bouw. Op dit moment wordt de grond van de locatie klaargemaakt voor de werkzaamheden. Het COM-gebouw is naar verwachting eind 2025 klaar.

Plek voor jeugd

Jongerencentrum De Loods, jongerensoos van Facet, poppodium De Gooth, Cultuurcentrum ToBe en RTV-Ridderkerk verhuizen straks naar het Cultuur-, Onderwijs- en Mediagebouw (COM-gebouw). Ook komt er de uitbreiding van het Gemini College. Zo ontstaat er straks een plek voor de Ridderkerkse jeugd met een groene campus, cultureel centrum en sportfaciliteiten. De verschillende organisaties krijgen allemaal ieder een eigen ingang en een eigen plek in het gebouw.

Op de bovenste foto staan v.l.n.r.: Johanne Leemans (ToBe Cultuurcentrum), Richard van Dongen (installateur Van Dijnsen), wethouder Henk van Os, Hans Magito (Stichting Lokale Omroep Ridderkerk), Jelske Sterkman (aannemer Jongekrijg Maasbouw), Leslie Hartman (Stichting Facet) en Mark Mees (bestuurder Gemini College/OZHW).

Foto’s: Gemeente Ridderkerk