Gemeente introduceert deelscooter in Ridderkerk

Het college van Ridderkerk heeft ingestemd met de introductie van deelscooters in Ridderkerk, welke vanaf oktober 2020 zullen worden geplaatst. Dit staat in een brief aan de gemeenteraad.

De introductie van elektrische deelscooters sluit aan bij het nieuwe mobiliteitsplan Ridderkerk. De scooters dragen bij aan het stimuleren van het gebruik van schone voertuigen en daarmee een reductie van de C02-uitstoot. Daarnaast vergroten deelscooters de bereikbaarheid van de gemeente.

Deelscooters zijn een aanvulling op het openbaar vervoer, met name in het voor- en natransport van de bus. Er is ook een stijging in het gebruik van deelscooters zichtbaar als gevolg van de huidige Coronamaatregelen. Reizigers kiezen daardoor sneller voor individuele vormen van mobiliteit als alternatief voor de trein of bus.

De inzet van deelscooters in de gemeente biedt veel kansen. De deelscooter is een aanvulling op de beschikbaarheid van het openbaar vervoer in de gemeente (first en last mile). Daarnaast hebben diverse bedrijven al interesse getoond in het gebruik van deelscooters. Onder meer voor bedrijven op Dutch Fresh Port zijn deelscooters een welkom alternatief wanneer de werktijden niet aansluiten op de dienstregelingvan het OV.

Bron: Gemeente Ridderkerk