Gemeente: lopend of op de fiets naar school

School op SEEF houdt weer de Schoolbrengweek in de derde week van september. Ouders en kinderen worden opgeroepen die week lopend of fietsend naar school te komen.

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 september 2022 geven scholen en gemeenten in Zuid-Holland extra aandacht aan het veilig en gezond van en naar school gaan, ook in Ridderkerk. September is de ‘Maand van de Veilige Schoolomgeving’. Het doel is de schoolomgeving veiliger te maken voor alle leerlingen in het basisonderwijs en middelbaar onderwijs.

Er is extra aandacht voor betrokkenheid van ouders: Na een lange zomervakantie is het goed aandacht te besteden aan veilig verkeersgedrag. Kleine kinderen gaan voor het eerst samen met ouders naar school, andere leerlingen gaan voor het eerst alleen op weg. Overige weggebruikers zijn niet meer gewend aan de drukke schoolspits.

Voorbeeld

Wethouder Peter Meij: “Het is belangrijk dat kinderen zelf of met een ouder veilig naar school of naar huis kunnen. Het is daarom goed om hen te leren deelnemen aan het verkeer en om wat vaker de auto te laten staan, als dat kan. Voorbeeldgedrag is zeker op school-thuis-routes erg belangrijk: kinderen volgen niet je regels, maar wel je voorbeeld.”

Gemeente Ridderkerk steunt de campagne van School op SEEF en roept ouders en kinderen op mee te doen en lopend of op de fiets naar school toe te komen. Want dat is goed voor de gezondheid en bewegen is goed voor leerprestaties. Ook is het goed voor de verkeersveiligheid bij school, goed voor de verkeersvaardigheid van de jongeren en goed voor het milieu.

Meer weten? Ga naar de website van School op SEEF of naar de website maak een punt van nul.

Foto: Gemeente Ridderkerk