Lokaal

Gemeente: samen voor een veilig Ridderkerk

De politie en de gemeente zijn dit jaar weer actief om te zorgen dat de jaarwisseling feestelijk verloopt. Handhaving van het vuurwerkverbod en inbraak krijgen extra aandacht. Bij overtredingen wordt streng opgetreden.

Veel hotspots van vernielingen worden gecontroleerd. Er wordt alles op alles gezet om de schade op de vernielers te verhalen. Iemand die wordt betrapt met illegaal vuurwerk of op vernielen, kan rekenen op een stevige aanpak. Ook vreugdevuren op de openbare weg zijn niet toegestaan. Vandalen die worden opgepakt krijgen achteraf de rekening van de schade. Verstoring van de openbare orde wordt niet getolereerd. De politie zal hiertegen optreden.

Vuurwerkschade aan een brievenbus in drievliet | foto: SGPPas op voor inbrekers

Inbrekers maken er misbruik van dat mensen de jaarwisseling vaak buitenshuis vieren. Sluit daarom uw deuren en ramen goed af en laat licht branden, eventueel via een tijdschakelaar. Zorg dat uw woning van buitenaf de indruk wekt dat u thuis bent of elk moment thuis kunt komen.

Gedeelde verantwoordelijkheid

De politie heeft uw oren en ogen hard nodig. Bent u getuige van een (vuurwerk- gerelateerde) vernieling, een misdaad of een ongeluk? U kunt hier melding van maken via:

• Dader in de buurt? Bel 112;
• Dader bekend? Bel 0900 8844;
• Meld Misdaad Anoniem: bel 0800 7000;