Gemeente: subsidie voor huurcompensatie ondernemers

Veel ondernemers worden zwaar getroffen door de coronacrisis. Om hun situatie te verlichten heeft de gemeente de ‘subsidieregeling huurcompensatie Corona Ridderkerk’ ingesteld.

Veel ondernemers, zoals winkeliers, horeca-ondernemers, sportschoolhouders en ondernemers met niet-medische contactberoepen, zijn zwaar getroffen. De landelijke coronamaatregelen hebben in veel gevallen ook voor financiële problemen gezorgd. De gemeente is zich daar zeer van bewust. Samen met alle betrokkenen zoeken we voortdurend naar oplossingen die verlichting kunnen geven.

Subsidie

Voor veel ondernemers is de huur van bedrijfsruimte een belangrijke kostenpost. De gemeente wil stimuleren dat huurder en verhuurder hierover met elkaar in gesprek gaan. Om de situatie te verlichten heeft de gemeente de subsidieregeling ingesteld. Het doel is dat eigenaren/verhuurders van een bedrijfspand (niet-woning) huurkorting of -kwijtschelding kunnen geven aan ondernemers die door de coronamaatregelen (deels) gesloten waren.

Meer informatie

De subsidie bedraagt maximaal 25 procent van de kwijtgescholden huur. Verhuurders kunnen meer informatie opvragen bij de bedrijfscontactfunctionarissen: Dennis Rietveld (06-1500 4641) en Fiona Feelders (06-5206 2923).

De subsidie aanvragen kan via ridderkerk.nl/huurcompensatie-ondernemers. Daar zijn ook de voorwaarden te vinden.