Lokaal

Gemeente weer normaal open

De balies zijn een van de meest herkenbare onderdelen van de gemeente. De meeste mensen komen daar weleens voor een nieuw paspoort, rijbewijs of de aangifte van een geboorte. Door de coronamaatregelen was het de afgelopen maanden rustiger op het gemeentehuis dan anders. De gemeente is weer geopend op de tijden die u gewend was, alleen op afspraak.

De gemeente volgt altijd de coronamaatregelen van het Rijk. Daarom was het gemeentehuis enige tijd beperkt open en konden we u ook niet de dienstverlening geven die u van ons gewend bent. Toch heeft iedereen die een belangrijk product nodig had deze op tijd ontvangen. Dat geldt bijvoorbeeld voor paspoorten en rijbewijzen die binnen twee weken verliepen.

Veiligheid voorop

Veiligheid is heel belangrijk. Daarom doen medewerkers hun werk achter doorzichtige schermen. Achter de balies zijn handgel, schoonmaakdoekjes en handschoenen aanwezig. Voor u als bezoeker zijn er looproutes en is er voldoende desinfectiemiddel. De gemeente vertrouwt op u: u bent van harte welkom, maar let wel op elkaar. Ga altijd alleen naar uw afspraak, was uw handen bij binnenkomst, houd 1,5 meter afstand en volg de aanwijzingen van het personeel op. De voorkeur is betalen met pin. Zo wordt het risico op de verspreiding van het coronavirus verkleind.

Makkelijk via de website

Er kunnen veel zaken snel en gemakkelijk online geregeld worden via de website. Zo kan bijvoorbeeld een verhuizing doorgegeven worden, een uittreksel aangevraagd of een afspraak gemaakt met de gemeente.

Reisdocument of rijbewijs aanvragen

Voor het aanvragen van een reisdocument of rijbewijs maakt u een afspraak. Voor het afhalen van het document kunt u tijdens openingstijden zonder afspraak naar het gemeentehuis komen. Rijbewijzen zijn door een uitspraak van de Europese Commissie langer geldig dan anders. Hiervoor gelden voorwaarden en uitzonderingen. Deze kunt u bekijken op www.rdw.nl

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken via www.ridderkerk.nl/afspraak. Heeft u geen computer, tablet of smartphone? Bel dan (0180) 451 234. Als u gezondheidsklachten heeft vragen we u de afspraak te verplaatsen. Kijk voor de openingstijden op www.ridderkerk.nl/openingstijden.

Foto: Gemeente Ridderkerk