Lokaal

Gemeente zet extra in tegen zwerfafval

Minder zwerfafval zorgt voor een fijnere leefomgeving en een schoner milieu. Daarom neemt de gemeente een aantal maatregelen, waaronder het opnieuw plaatsen van openbare afvalbakken. 

Uit onderzoek blijkt dat openbare afvalbakken beter worden gebruikt als ze op de juiste plaats staan. Zoals bij in- en uitgangen van parken en wandelpaden en bij de grotere speelvoorzieningen. Daarom gaan we in oktober en november afvalbakken verplaatsen. Ook zullen er afvalbakken verwijderd worden. U kunt uw afval kwijt in de volgende afvalbak die u tegenkomt. Nog beter voor het milieu is als u uw afval meeneemt naar huis en het afval daar scheidt. Zo voorkomt u dat kostbare grondstoffen verloren gaan.

Helpen tegen zwerfafval

Buurtbewoners en scholen organiseren al regelmatig acties om zwerfafval op te ruimen. Wilt u ook helpen? Vraag via de gemeente een grijper en vuilniszak aan waarmee u de buurt schoon kunt maken. Om veilig te werken krijgt u ook een reflecterend vestje en handschoenen. Geef bij uw aanvraag door in welke buurt u zwerfafval opruimt. Dat helpt de gemeente om het overzicht te houden en het effect te meten.

Binnenkort is er een aparte website waarop u zich aan kunt melden. Tot die tijd kunt u zich aanmelden via de melding openbare ruimte.