Gemeenteraadsvergadering Ridderkerk weer in de raadszaal

Na het uitbreken van de coronacrisis in het voorjaar 2020 werd al snel besloten om geen raadsvergaderingen meer te houden in de raadszaal van Ridderkerk om zo de kans op besmettingen te voorkomen. Gedurende een aantal maanden zijn er helemaal geen raadsvergaderingen gehouden tot  juni 2020.

Na deze onderbreking waren tijdens de eerste raadsvergadering in juni 2020 jaar geen 29 raadsleden aanwezig, maar slechts 15. Later volgde een volledige raad zonder publiek en toen de besmettingen weer toenamen en Nederland vanaf januari weer digitaal.

Voor sommige raadsleden was dit een hele ervaring en niet altijd werd een soepele verbinding vanuit de thuisomgeving opgezet. De laatste weken was het zeer druk met veel vergaderingen en diverse raadsleden hadden  bijna “vierkante ogen” van al het turen naar een beeldscherm.

Het was al met al een ingewikkeld vergaderjaar !

Donderdag 1 juli 2021 heeft de gehele gemeenteraad eindelijk weer volledig in fysieke vorm vergaderd in de raadszaal in het gemeentehuis van Ridderkerk. Om ieder zich zo comfortabel mogelijk te laten voelen, is wel de onderlinge afspraak gemaakt dat een mondkapje werd gedragen. Als men zat kon deze worden afgedaan.

Ook de wethouders en burgemeester zaten op ruim 1,5 meter afstand van elkaar. De raadsleden waren nu weer in hun element en konden zich beter verwoorden in de raadszaal dan achter een beeldscherm.

Omdat de 1,5 meter-eis nog steeds geldt, kon er bij de raadsvergadering geen publiek aanwezig zijn.

De raadsvergadering is wel te volgen via www.ridderkerk.nl/raadinbeeld

Foto’s: Wessel Dekker