Lokaal

Gert-Jan Metselaar benoemd tot algemeen directeur GRNR

Gert-Jan Metselaar (1961) uit Nootdorp start per 2 juli 2019 als algemeen directeur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR). De huidige interim directeur Frans-Maarten den Breejen blijft binnen de organisatie werkzaam als manager bedrijfsvoering.

Gert-Jan Metselaar heeft jarenlange ervaring op het gebied van het aansturen van gemeenschappelijke regelingen en gebiedsontwikkeling. Op dit moment is hij directeur van het Ontwikkelingsbedrijf Bedrijvenpark Hoeksche Waard. De heer Metselaar zal deze functie combineren met zijn taak als algemeen directeur van de GRNR. Het Algemeen Bestuur van de GRNR heeft hiertegen geen bezwaar aangezien het Bedrijvenpark Hoeksche Waard geen concurrentie vormt voor Nieuw Reijerwaard.

Nieuwe reservering getekend

De nieuwe algemeen directeur gaat leiding geven aan de projectorganisatie van de GRNR en zal samen met de nieuw aan te stellen acquisiteur voor het gebied verantwoordelijk zijn voor de verkoop van kavels op Nieuw Reijerwaard. Van die kavels is er sinds afgelopen maand één minder beschikbaar. Een bedrijf, dat vooralsnog anoniem wil blijven, heeft een nieuwe reservering voor een kavel getekend.

Nieuw Reijerwaard

De GRNR is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard, een uitbereiding van 96 hectare op het bestaande agroversfood-cluster in Barendrecht en Ridderkerk. Nieuw Reijerwaard is gevestigd op Dutch Fresh Port: het grootste gespecialiseerde agro/vers/foodcluster in Nederland. Dutch Fresh Port biedt een breed scala aan vestigingsmogelijkheden speciaal voor dienstverlenende bedrijven die elkaar versterken, zoals (inter)nationale handelsbedrijven, verpakkers en bewerkers van groente en fruit, koelcapaciteit en pallethandel. Foodcenter Reijerwaard ligt centraal in Nederland, vlakbij de Rotterdamse haven en gunstig gelegen ten opzichte van snelweg A15, A16 en A29.