Lokaal

Geslaagd zomers Vrijwilligersfeest!

Afgelopen zaterdag 16 juni hebben zo’n kleine 300 vrijwilligers in Cultuur-jongerencentrum De Loods/De Gooth genoten van het speciaal voor hen georganiseerde Feest der Giganten. Dit keer was het vrijwilligersfeest geheel in zomerse sferen georganiseerd. Menig bezoeker kwam dan ook in passende stijl verkleed, wat de stemming extra verhoogde. Junaidah Beun van Connect2Act zorgde samen met wethouder Marten Japenga voor de opening. Deze nieuwe wethouder voor het vrijwilligerswerkbeleid deed namens de gemeente een welkom en waardering voor de belangrijke inzet van de vele vrijwilligers uit alle gelededingen van de Ridderkerkse samenleving. Ook wethouder Cora van Vliet was aanwezig. In drie zalen kon daarna het feest echt van start.

Sociëteit de Gooth was het decor van een aantal optredens met een zuidelijk tintje. Javi Escalera, de Ridderkerkse zanger met een Spaanse achtergrond verzorgde een herkenbaar Spaans en Engelstalig repertoire, waarbij de gasten mee konden zingen en dansen. Later op de avond was er onder leiding van de dansdocent van 4Salsa een workshop Merinque. Tussendoor verzorgde DJ Komal een de Latin-achtergrondmuziek. 

Het Hooftkwartier was tropisch ingericht. Hier konden de gasten zomerse lekkernijen halen bij de smoothiebar, ijskar en sangriabar. Goede zaken deed ook de Blackjack tafel. Bij een fotoshoot kon men een leuke herinnering maken van deze feestelijke avond. 

In zaal De Loods zorgde DJ Alan heel de avond voor een feestje. De bezoekers leefden zich lekker uit de verlichte discovloer. 

Gedurende de avond werden de gasten verwend met lekkere hapjes. Vrijwillig Bas heeft er veel werk ingestoken om dit allemaal naar wens te maken. Heel mooi is dat ook dit jaar (oud-) collega’s en familie van Welzijn Ridderkerk belangeloos meehielpen bij alle onderdelen om de vrijwilligers een fijne avond te bezorgen. Vrijwilligers van sociëteit de Gooth deden dat in hun zaal. Connect2Act bedankt de volgende bedrijven voor hun medewerking en bijdrage: Kippie, IJskar TukTuk, Fruitzaam en Lf-eventgroup. 

Tijdens en na afloop van de avond kregen we positieve reacties en complimenten. Na nu 6 edities van het Feest der Giganten denkt Connect2Act voor een volgend jaar aan een andere vorm van vrijwilligersdag.

Een impressie en foto’s van de avond zijn te zien via de Facebookpagina van Welzijn Ridderkerk.

Voor informatie over vrijwilligerswerk kan men terecht bij Connect2Act, aan de Schoutstraat, tel. 0180 – 430440, www.connect2act.nl