Lokaal

Geslaagde 19e editie van Bluezy Bluesfestival

Op zaterdag 6 april werd al weer de 19e editie gehouden van het Bluezy Bluesfestival in De Fakkel. In totaal kwamen zo’n 500 muziekliefhebbers af op een zestal bands die op het podium hun beste muziek maakten.

Het festival begon om 15.00 uur ’s middags met een energiek optreden van de Nederlandse formatie Little Hat, dat onlangs nog de winnaars waren van de Dutch Blues Challenge.

De Franse formatie ‘The Freaky Buds’ volgde daarna met een zeer sterk optreden. Stevige, opzwepende en dampende blues.

Daarna stal Harlem Lake, de nieuwe bluesrock sensatie van Nederland, de harten van het publiek met een geweldig optreden. Zangeres Janne Timmer zweepte het publiek met elk nieuw liedje steeds meer op. De band verwacht pas in september het eerste studio-album uit te brengen, maar dat het een klapper gaat worden staat nu al vast.

Daarna volgde de Amerikaanse zangeres Crystal Thomas, die optrad met muzikanten uit Zuid-Europa. Eerst werd nog even de zogenaamde kat uit de boom gekeken, maar toen Crystal haar stem liet horen en er op het podium een feest van maakte was het publiek ook om.

Voor de liefhebbers van bluesrock was het Engelse Birdmens zeker een hoogtepunt. Loepzuiver werden de liedjes gebracht door frontman Ian Siegal, die er duidelijk zin in had. Met muzikanten Jon Amor, Rob Barry, Dave Doherty en Jonny Henderson werd een spetterend optreden neergezet.

Afsluiter van het festival was de Talkin’ Blues Band uit Den Haag, die was uitgebreid met 3 zangeressen oftewel de Delta Ladies. Een goed geoliede machine onder leiding van zanger/gitarist Peter Langerak, die het publiek tot aan het einde toe bediende.

,,Ik ben super tevreden over dit festival. De line-up was voor een ieder wat wils, maar alle bands hebben echt het beste van zich laten zien. Ook hadden we gelukkig qua organisatie geen bijzonderheden en de medewerkers van Sport Service Ridderkerk hebben ook allemaal hun best gedaan om er een dag van te maken om niet te vergeten. Het was geweldig’’, kijkt Nico ‘Bluezy’ Bravenboer terug op het festival.

Foto’s: Wessel Dekker