Lokaal

Geslaagde activiteiten Zomerfestijn voor senioren

De hele maand juli staat in het teken van het Zomerfestijn. Dit festijn, georganiseerd door Facet Ridderkerk, verloopt prima. Er wordt positief teruggekeken op de tweede week, waarin een scootmobieltocht, een rondleiding door Huys ten Donck en een bustocht naar de Historische Driehoek werden georganiseerd.

De scootmobieltochten gaan ook deze zomer gewoon door. Elke week is er een gezellige tocht door Ridderkerk en omgeving. Donderdag 12 juli ging de tocht over de Alblasserdamse brug richting Kinderdijk. Na een mooie tocht werd er uitgerust bij cultureel centrum Landvast in Alblasserdam. Hier werd de groep fijn ontvangen. Dit centrum heeft alle faciliteiten voor minder validen waardoor de groep heerlijk kon genieten van een hapje en drankje.  

Het Huys ten Donck is één van de gebouwen in Ridderkerk met een bijzondere geschiedenis. Een gezellige groep van 25 deelnemers werd hartelijk ontvangen door mevrouw Groeninx van Zoelen. Daarna volgde  een indrukwekkende rondleiding door het huis. De VOC-tijd, het authentieke interieur en de prachtige schilderijen zorgden voor een interessante dag. Na de rondleiding genoten de deelnemers van een heerlijk kopje koffie met gebak. Natuurgids Aart van Dragt van Natuurvereniging IJsselmonde gaf daarna een leuke en leerzame rondleiding in de tuin. 

Donderdag 19 juli was er een bustocht naar de Historische Driehoek. Na wat strubbelingen bij het ophalen van mensen in Ridderkerk kwamen we net voor de afslag Gouda in een file terecht. Dit mondde uit in een half uur vertraging. De chauffeur stelde voor koffie in de bus te serveren, dit lukte gelukkig zonder morsen. De stroomtrein had gelukkig wel op de deelnemers gewacht en in de coupés stond het gebak en de koffie al klaar. De rit met de trein naar Medemblik was leuk en de trein stopte nog bij een ouderwets stationnetje waar deelnemers nog even rond konden kijken. Daarna volgden de aardappelvelden met Opperdoes. Bij de stoomboot wachtte deelnemers een heerlijke lunch waarna genoten werd van de vaart. Na aankomst in Enkhuizen wachtte de bus waarna we over de Afsluitbrug weer richting huis reden. Door het leuke en gevarieerde programma was dit uitje snel vol. Met bijna 60 deelnemers was ook dit een geslaagde dag. 

De komende dagen staan er nog meer leuke, mooie en gezellige uitjes op het programma. Sommige activiteiten zijn wel vol. Neem contact op met Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 om de laatst beschikbare plaatsen te reserveren.