Lokaal

Geslaagde Burendag en Sociaal Tuinieren

Elkaar ontmoeten en helpen: afgelopen zaterdag 23 september 2023 stond Ridderkerk in het teken van Burendag en Sociaal Tuinieren.

Met allerlei activiteiten kwamen inwoners tijdens Burendag en Sociaal Tuinieren bij elkaar. Burgemeester Marco Oosterwijk nam ook een kijkje en hielp mee.

In de Prins Hendrikstraat werd een bingo gehouden en konden kinderen vogelhuisjes maken. Marco Oosterwijk stapte even in de rol als ‘bingostalmeester’ en zag hoe kinderen een vogelhuisje maakten voor hun buurvrouw. Hij blikt terug: “Een ontroerend mooi gebaar. Ze vertelden me dat haar broer altijd met kinderen uit de buurt vogelhuisjes maakte.”

Aan de Steur konden kinderen knutselen en op een springkussen spelen. In De Huiskamer van Ridderkerk dronken centrumbewoners een kop koffie met elkaar.

Op initiatief van Stichting Present, Facet Ridderkerk, Wooncompas en de gemeente deden inwoners mee aan Sociaal Tuinieren. Vrijwilligers van Present knapten tuinen op van inwoners aan bij het Haringvliethof die dit zelf niet kunnen en niemand hebben die hierbij kunnen helpen.

Burgemeester Oosterwijk sloot Sociaal Tuinieren af met het bedanken van de vrijwilligers en samenwerkingspartners. “Deze dag heeft een mooi resultaat opgeleverd, daar ben ik jullie erg dankbaar voor.”

Foto: Gemeente Ridderkerk