Lokaal

Geslaagde cursus valpreventie Ridderkerk

Afgelopen weken hebben inwoners van Ridderkerk in vijf verschillende bijeenkomsten geleerd risico’s te verkleinen op vallen.

Ridderkerk Langer Gezond (RLG), het leefstijlprogramma van Facet, organiseerde in samenwerking met Fysiotherapie Ridderkerk in de maand oktober een cursus met als thema valpreventie.  Het voorkomen van een val is belangrijk. Meer dan een derde van de 65-plussers valt minstens 1 keer per jaar, met alle gevolgen van dien.

De bijeenkomsten bestonden uit informatie over de oorzaken van vallen en de gevolgen, testen op valgevaar en oefeningen gericht op het verbeteren van fitheid, evenwicht en spierkracht. Onder begeleiding van twee fysiotherapeuten en een leefstijlcoach is men aan de slag gegaan, ook met huiswerkopdrachten, om het risico op een val zo klein mogelijk te maken. 

De deelnemers hebben zich vol enthousiasme op deze cursus gericht. Door de oefeningen in het dagelijkse bestaan toe te passen zullen zij zich beter wapenen tegen vallen. In januari en maart 2023 zijn er nog bijeenkomsten om de vooruitgang, die er ongetwijfeld zal zijn, te meten.

Ridderkerk Langer Gezond wil in het voorjaar 2023 deze cursus overdag herhalen. Interesse hiervoor kunt u kenbaar maken bij Facet Ridderkerk, Schoutstraat 5, telefoon : 0180 – 432 350. Voor meer informatie en ook voor andere activiteiten van Ridderkerk Langer Gezond kunt u het beste een kijkje nemen op de website: Ridderkerklangergezond.nl