Lokaal

Geslaagde dagtocht Broekerveiling

Het Zomerfestijn voor senioren, wat georganiseerd wordt door Facet Ridderkerk, is gestart. De eerste week stonden het uitstapje ‘Broekerveiling Veilen en Varen’ en een scootmobieltocht op het programma. Een terugblik op de afgelopen week.

Dinsdag 16 juli stond het uitstapje naar de Broekerveiling op het programma. Alle deelnemers werden met de bus opgehaald bij verschillende opstapplaatsen in Ridderkerk. Daarna volgde de rit naar Broek op Langedijk, een dorp in West-Friesland in de provincie Noord-Holland. Bij aankomst werden de deelnemers opgewacht door een vrijwilliger, die hen naar de koffie/thee met de regionaal bekende Broeker bol begeleidde. In de tussentijd werden verhalen verteld uit vroegere tijd (rond 1900 jaar) van de tuinders met bijbehorend gereedschap van de toen. Vervolgens volgde de veiling: twee tribunes met daartussen een sloot, waar de tuinders hun koopwaar binnen brachten op een schuit en de kopers via de veilingklok konden bieden. Ook de deelnemers deden mee om te ervaren hoe dat vroeger in zijn werk ging. ’s Middags werd een Westfriese lunch geserveerd, waarna de dag werd afgesloten met een rondvaart tussen de vele eilanden. “Het was een prachtig en gezellig uitje. Alle lof voor de mensen die ons op een humoristische en gemoedelijke Westfriese sfeer rondleidden in de tijd van vroeger. Ook de buschauffeur vertelde onderweg vele verhalen over de plaatsten waar de bus langsreed. Door de files kwamen we een uur later thuis dan gepland, maar dat mocht de pret niet drukken”, zegt Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk.

Scootmobieltocht

Donderdag 18 juli was de eerste scootmobieltocht. De deelnemers en vrijwilligers vertrokken rond 13.00 uur vanaf het Koningsplein. Het was een heerlijke zonnige dag met niet te veel wind. De route ging via de Verbindingsweg, fietspad langs de snelweg richting de Van Brienenoordbrug. Daarna via mooie (fiets)paden langs de rivier de Noord naar Paviljoen Struis in Slikkerveer. Hier werd gepauzeerd voor een hapje en drankje. Daarna ging de route verder via de Sionskerk en langs de Donkersloot plas om vervolgens rond 16.15 te arriveren op het Koningsplein. “Het was een heerlijke tocht met een gezellige groep deelnemers. Iedereen kijkt uit naar de volgende scootmobieltocht die gepland staat op donderdag 25 juli.”

Er zijn nog enkele plekken vrij voor aankomende uitjes en activiteiten. Zin om mee te gaan? Voor de laatste beschikbare plaatsen neem contact op via 0180 – 432 350. Inschrijven en betalen kan bij de balie van Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat 5.