Geslaagde hondenplons in zwembad De Fakkel

Afgelopen zondag 3 oktober was het weer zover. De jaarlijkse hondenplons in het buitenbad van zwembad De Fakkel.

Honden en zelfs enkele baasjes maakten in de stromende regen een flinke duik in het buitenbad. Door de regen was het niet zo druk als bij voorgaande edities, maar op deze afsluitende zondagochtend was het bad vol met vrolijke, spelende en zwemmende honden.

De Golden Retrievers Sjors en Joep waren als eerste in het water. Marloes en haar hond Kira zijn beide dol op water maar Kira vond het in het zwembad erg spannend en bleef daarom veilig op het vlot staan. De Flatcoated retrievers Senna en Liam van Adrie zijn volgens haar ware waterratten. Ze gaat elk jaar naar de Hondenplons: ”Het is belangrijk dat je met je honden plezier hebt en dat je met je honden in het water kan. Normaal zwemmen de honden, maar sta je zelf aan de kant”, vertelde Adrie, die nu zelf ook het warme water opzocht.

Marjan en haar hond Amigo zijn al voor de 10e keer bij een Hondenplons. In het begin in een ander zwembad, maar de laatste jaren in De Fakkel. In december wordt Amigo 10 jaar. Naast het zwemmen, konden alle honden ook van de glijbaan of heerlijk ravotten op het gras en met elkaar spelen. Kortom het was een dolle boel in De Fakkel, waarbij de buitenbaden winterklaar worden gemaakt en alle buitenbaden leeg laat lopen. De opbrengst van de dag gaat naar het goede doel: Stichting Hulphond.

Adrie met de flatcoated retrievers Senna en Liam.

Foto’s: Roelie ’t Jong