Lokaal

Geslaagde informatiebijeenkomst over Fitcoins

Maandag 4 november was de eerste informatiebijeenkomst over Fitcoins bij Grandcafé Burgerzaken. Het innovatieve project van de gemeente Ridderkerk en Facet Ridderkerk is onlangs gestart. Rond 19.00 uur waren er bijna 35 belangstellenden aanwezig. 

Steffanie Helmink en Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk verzorgden de avond. Er werden onderwerpen besproken als: Wat zijn Fitcoins? Hoe werkt de app? Welke organisaties doen er mee en hoe kan ik meedoen? Alle deelnemers waren enthousiast en er werden veel vragen gesteld. Na afloop kon men ook een fitmeting laten uitvoeren, waarbij onder andere gewicht, lengte, BMI en de metabolische leeftijd gemeten werden. De meting was erg in trek. 

De gemeente Ridderkerk is een van de eerste gemeentes in Nederland waarbij dit project is uitgerold. Een gezonde leefstijl, bewegen en voeding zijn ook hier belangrijke onderwerpen. Met het Fitcoin project wordt gezond gedrag (bewegen) beloond. Fitcoins (digitale munten) spaar je door te wandelen en fietsen. Deze munten kun je weer inleveren voor gezonde producten en diensten die Ridderkerkse ondernemers of verenigingen aanbieden. De keuze om de Fitcoins in te wisselen is divers. Van een fotoshoot bij Roelie ’t Jong tot een voedingsadvies bij Happy Vit, bokslessen of een rondje midgetgolf. Het aanbod wordt regelmatig aangepast en ook deelnemers van de informatiebijeenkomst gaven leuke tips. 

Het aantal deelnemers wat nu al meedoet met het project stijgt snel. Wil je ook meedoen of meer informatie? Neem dan contact op met Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl. Meer informatie over Fitcoins in Ridderkerk vind je op www.facetridderkerk.nl/fitcoins