Lokaal

Geslaagde inspiratiebijeenkomst verenigingen in Het Plein

Op dinsdag 14 november werd in Theater Het Plein een inspirerende avond gehouden voor vrijwilligers die zich inzetten voor de verenigingen en clubs in Ridderkerk.

Nadat Suat Tas en Rene Belder van Facet Ridderkerk de avond hadden geopend met een terugblik op de in september gehouden enquête onder verenigingen werd ook aangegeven hoe Facet Ridderkerk in 2024 gaat werken met een flexpoule voor vrijwilligers waar organisaties voor korte projecten een beroep op kunnen doen. Uiteraard kunnen ook vrijwilligers zich aanmelden voor deze flexpoule.

Vervolgens verlootte Junaidah Beun van Facet Ridderkerk vijf taarten onder de organisaties die deel hebben genomen aan de enquête. De winnaars waren Buurtpreventie Bolnes, RTV-Ridderkerk, Stichting Vietnamezen in Ridderkerk, Help Eens Een Handje en Pameijer.

Tot slot gaf Werktheater Durven & Doen haar voorstelling “Rode loper uit, achterdeur dicht”. Centraal stonden de vragen wat je van een vrijwilliger verwacht, hoe je vrijwilligers werft en vooral hoe je ze ook binnen houdt. Aansluitend was er de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar van gedachten te wisselen over de voorstelling en te netwerken, want verschillende organisaties kunnen soms ook wat voor elkaar betekenen. Er waren zo’n 100 bestuursleden en vrijwilligers van diverse Ridderkerkse organisaties aanwezig.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Facet Vrijwilligerssteunpunt, Suat Tas, suat.tas@facetridderkerk.nl 06 – 340 871 57.