Lokaal

Geslaagde muziekvisite in Gasterij De Ontmoeting

Op dinsdag 23 oktober kwamen de leden van het Ripasso Gitaarensemble op Muziekvisite om ruim 40 gasten in Gasterij de Ontmoeting alles te vertellen over hun passie voor de gitaarmuziek.

Natuurlijk hoorde daar ook een optreden van Ripasso bij. Dit ensemble uit Ridderkerk speelt een breed repertoire van Renaissance tot hedendaags moderne muziek op de klassieke gitaar. Het grootse doel is om het plezier en de muziek, zoals deze oorspronkelijk bedoeld was, over te brengen op de luisteraar. Vandaar de naam Ripasso, dit betekent herbeleving. Het ensemble staat onder leiding van dirigent Tom A-Tjak, gitaardocent bij Muziekschool Ridderkerk. Het was een geslaagde muzikale middag. De bezoekers genoten zichtbaar en luisterden zeer aandachtig.

Cultuur Dichtbij Ridderkerk
Muziekvisite is onderdeel van ‘Cultuur Dichtbij’, een samenwerkingsverband tussen de Reyerheem, Gasterij de Ontmoeting van de Riederborgh en het Servicebureau Onderwijs&Cultuur waarbij inwoners uit Ridderkerk elkaar ontmoeten via diverse cultuurdisciplines. Cultuur Dichtbij wordt mogelijk gemaakt met de steun van de Stichting Fonobori. Cultuur Dichtbij, een middag waarbij oude verhalen herleven en nieuwe herinneringen gemaakt worden. De volgende activiteiten vinden plaats bij Ontmoetingsplein Reyerheem: Mini-cursus fotograferen met tablets start op woensdag 21 november en Kunstvisite met Nathalie van Wingerden op donderdag 22 november. Ga voor meer informatie naar www.onderwijs-cultuur.nl