Lokaal

Geslaagde viering Internationale Vrouwendag in Ridderkerk

De internationale Vrouwendag van 8 maart 2019 werd dit jaar in Ridderkerk op een andere locatie gevierd, namelijk in de Bibliotheek AanZet aan het St. Jorisplein in het centrum.

De Vrouwendag begon in de ochtend al met een presentatie van de werkgroep en discussie over de positie van de vrouw in Nederland tijdens ‘Koffie mét…’.

Het middagprogramma bestond uit creatieve en informatieve workshops zoals  onder meer informatie over budget, gezond eten en het voorkomen van werkstress. Creatieve dames maakten sierdoosjes, broches, bloemen en mooie afbeeldingen gemaakt met gekleurde waskrijt die met een mini strijkijzer wordt aangebracht op papier.

Aan het begin van de avond boog de jury, bestaande uit wethouder Cora van Vliet, kok Kim Snijder van Hotel Van der Valk Ridderkerk en Nicolette Meerman van ‘Bij Nikki aan tafel’ zich over alle inzendingen van de bakwedstrijd. Omdat de kwaliteit van de hapjes groot was werd besloten om zelfs 2 winnaressen aan te wijzen in de categorie ‘zoet’, dat werden Bea Fischer en Nazifa Habibi. In de categorie ‘hartig’ ging de prijs naar Joan Sammie met haar bacalau gratinado.

Het avondprogramma speelde zich af in de theaterzaal van de bibliotheek en terwijl de jury aan het proeven was werd daar het wereldspel gespeeld. Na de prijsuitreiking gingen de voetjes van de vloer en werd de dag feestelijk afgesloten met een muzikaal optreden van de bekende zangeres Justine Pelmelay.

Vrouwendag Ridderkerk 2019 zit er op maar na de zomer komen de dames van de werkgroep al weer bij elkaar om Vrouwendag Ridderkerk 2020 te gaan organiseren. Dames met leuke ideeën kunnen die mailen naar vrouwendagridderkerk@gmail.com.

Foto’s: Roelie ’t Jong