Lokaal

Geslaagde vrijwilligersacties tijdens NLdoet 

Afgelopen weekend waren er volop vrijwilligers in actie tijdens het jaarlijkse NLdoet. Traditiegetrouw deden ook het koninklijk paar Willem-Alexander en Máxima weer mee. In Ridderkerk staken zo’n 200 vrijwilligers op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2023 de handen uit de mouwen. 

Groepen ROC-leerlingen, vanuit bedrijven, politieke partijen en betrokken burgers, familie, kennissen en natuurlijk de vaste vrijwilligers zorgden voor verzorgde tuinen, blije gezichten, opgeruimde terreinen, opgeknapte huizen, nieuwe ontmoetingen en feestelijke momenten. Alles onder het motto van ‘Jij doet er toe’.  Mooie acties en activiteiten die het meedoen voor alle partijen zeker de moeite waard maakten. Klussen en verwenmomenten waren er onder andere bij Stichting De Overburen, Ontmoetingsplein Reyerheem, Knaagspooropvang, Turks centrum, buurtcentrum Bij Bosshardt, Present Ridderkerk, Het Anker van Bolnes, Waalbos Rijsoord en Scouting Sint Joris. 

Deelnemers ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor zichzelf. Men beleeft er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen en door de vele mogelijkheden is er vaak wel iets passends te vinden.

NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds. Zij zet zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Wilt u ook actief worden als vrijwilliger, kijk dan op de vacaturebank van Facet Vrijwilligerssteunpunt vacaturebank.facetridderkerk.nl of neem contact op voor een afspraak via vrijwilligerssteunpunt@facetridderkerk.nl of telefoon 0180 430 440.