Gesprekken jong en oud LHBT op Ontmoetingplein Reyerheem

Dinsdag 11 oktober 2022 was het Coming Out Day. Ook op het Ontmoetingsplein Aafje Reyerheem is hier aandacht aangegeven. Thema was: hoe is het om in deze tijd een LHBT er te zijn.

De gesprekken verliepen in een open en ontspannen sfeer. Ieder nam de tijd om zijn of haar ervaringen te vertellen met betrekking tot zijn of haar coming out traject. Ondanks het leeftijdsverschil waren er goede gesprekken.

Gaandeweg deze avond ontstond er ook animo vaker met elkaar in gesprek te gaan, iets te ondernemen, elkaar vaker te ontmoeten. “Goed dat er vertrouwen is om met elkaar van gedachten te wisselen, en op elkaar kunnen rekenen.”

Wist U dat er elke 14 dagen een gespreksgroep is voor mensen waar LHBT een rol speelt? Om gezamenlijk herinneringen op te halen, ervaringen te delen of terug te kijken op eigen leven blijkt aanwezig. Reyerheem biedt de mogelijkheid om dit met gelijkgestemden te doen.

De sfeer en de inhoud van deze bijeenkomsten wordt bepaald door de aanwezigen. Het kan variëren van een gezellige middag met elkaar rond daagse dingen tot een serieus één-op-één gesprek.

Sluit dit aan bij een behoefte die u ook heeft of is uw belangstelling gewekt, misschien heeft u in je naaste omgeving mensen die hier behoefte aan hebben. Neem dan contact op met Franny de Wit (06 466 420 68 of fdwit@aafje.nl)

Het Ontmoetingsplein Aafje Reyerheem is te vinden aan de Torenmolen 1 te Ridderkerk.