Gespreksgroep voor LHBT-ouderen

Uit onderzoek is gebleken dat bij ouderen nog veel onwetendheid bestaat omtrent homoseksualiteit en de gehele LHBT gemeenschap*. Er rust best nog een taboe op. 

Vergeleken met 30 jaar geleden zijn er grote verschillen en veranderingen waarneembaar. Met name LHBT-ouderen uit hebben soms weinig of geen contacten met gelijkgestemden met wie ze kunnen terugkijken op het verleden. Of herinneringen kunnen delen dan wel gewoon eens over alledaagse  dingen, vanuit een eigen perspectief, kunnen praten. Hierdoor ontstaat er veel eenzaamheid. Aafje locatie Reyerheem in Ridderkerk heeft een mogelijkheid geboden voor een gespreksgroep. Die komt 1 x per maand bij elkaar.  

Heeft u belangstelling om daaraan deel te nemen? Het is voor alle leeftijden. U kunt dan contact opnemen met Franny de Wit; 06 466 420 68.

Wilt u liever een persoonlijk gesprek, dan kan dat ook. Geef dat even aan, dan wordt daar een aparte afspraak voor gemaakt.  

* Lgbt (of LGBT; in het Nederlands ook wel lhbt) is een van oorsprong Engelse afkorting die staat voor lesbian (lesbisch), gay (homoseksueel, hier doorgaans in verwijzing naar mannen), bisexual (biseksueel) en transgender.