Lokaal

Geweldig schaatsweekend voor de IJsbaan Rijsoord

Waar al een tijdje op was gewacht werd zaterdag 17 december 2022 weer een geweldige start van een prachtig schaatsweekend. De vrijwilligers van IJsclub voor Rijsoord en Omstreken hadden in de afgelopen dagen flink wat werk verzet.

Jong en oud kon genieten van de aangelegde schaatsbaan in de polder achter de Kersenmolen en De IJsvogel in het Waalbos Rijsoord.

Op zaterdag 17 december mochten de bezoekers van de baan om 10.00 uur al het ijs op. Een mix van jong en oud ging het ijs op. De een op noren, dan ander op kunstschaatsen of hockeyschaatsen. Hulpmiddelen als de stoel en arrenslee werden ook gebruikt door met name de jongste generatie om voor het eerst een stapje te maken op natuurijs. Dat ging met vallen en opstaan.

Tussendoor of na afloop was er uiteraard ook de druk bezochte ‘Koek en Zopie’ voor bijvoorbeeld warme chocolademelk met slagroom.

In de avonduren was de ijsbaan gezellig verlicht en ondanks het koude weer met wat motsneeuw kwamen toch veel schaatsliefhebbers naar de ijsbaan. Van jong tot oud en zelfs een familie was voor de kerstdagen uit de Caraïben gekomen en lieten de kans niet voorbij gaan om met de gehele familie te genieten van de schaatspret.

De ijsbaan is mogelijk gemaakt door veel inzet van de vrijwilligers van de ijsclub. De ijsclub kan al jaarlijks met een donatie van 5 euro per jaar worden gesteund. Aanmelden kan door een email te sturen naar ijsclubrijsoordenomstreken@hotmail.com.

Maandag valt al snel een stevige dooiperiode in en dan is het voorlopig weer over met de schaatspret. Maar de winter is nog lang en de hoop is dat in de komende maanden weer een vorstperiode aanbreekt en dat er weer op de schaatsbaan geschaats kan worden.

Foto’s: Roelie ’t Jong, gemeente Ridderkerk en Wessel Dekker
Video’s : Bert Mellaart en Dutchdronies