Lokaal

Geweldige A Christmas Carol van Harmonie Slikkerveer

Afgelopen zaterdag 16 december 2023 hield muziekvereniging Harmonie Slikkerveer een muzikale happening in het Farelcollege in Ridderkerk. Het schoolplein was omgetoverd in Dickenssferen en in de aula werd A Christmas Carol opgevoerd in een Victoriaanse kerstsetting.

Op het schoolplein werd als voorprogramma opgetreden door de jeugddrumband, het jeugdorkest en popkoor Something Else. Onder het genot van oliebollen, warme chocolade, een knapperend kampvuur en sneeuwvlokken was het al gezellig druk.

Daarna volgde in de aula het hoofdprogramma waarvoor iedereen was gekomen. Wethouder Kees van der Duijn Schouten, die burgemeester Oosterwijk verving, paste de lange jas en hoge hoed als verteller het verhaal van Scrooge als gegoten. De kostuums en sfeer kwamen bijna letterlijk uit de periode waarin Charles Dickens zijn verhalen schreef. Het orkest van Harmonie Slikkerveer onder leiding van dirigent Jurgen Nab bepaalde het tempo van de voorstelling, al was Scrooge het daar niet helemaal mee eens, want hij wilde graag iedereen naar huis sturen. Gelukkig trok niemand er zich wat van aan en ging de voorstelling door. Het leverde uiteindelijk een zeer geslaagde uitvoering van A Christmas Carol op , die was gebaseerd op de novelle van Charles Dickens uit 1843.

RTV-Ridderkerk was er bij aanwezig en legde het ook nog eens op beeld vast, zoals hieronder is te zien.

Voorprogramma: de jeugddrumband, het jeugdorkest en popkoor Something Else.

Hoofprogramma: A Christmas Carol met muziekvereniging Harmonie Slikkerveer

Foto’s: Roelie ’t Jong