Lokaal

Bibliotheek AanZet: boeken afhalen tijdens lockdown

Ondanks de lockdown draait de Bibliotheek AanZet op volle toeren. De bibliotheek wil er zo veel mogelijk zijn voor de inwoners uit de regio. Dus naast de online bibliotheek, die natuurlijk altijd en overal bereikbaar is, wordt mensen ook de gelegenheid geboden om boeken af te halen. De medewerkers zorgen dat de reserveringen tijdens speciale openingstijden aan de deur af te halen zijn.

Reserveren en afhalen

Je kunt in de online catalogus op de website van de bieb jouw materialen kiezen en reserveren. Als je reservering klaarstaat en je deze af kunt halen, krijg je een mail. Houd er rekening mee dat dit iets langer kan duren als de boeken van jouw keuze uit een andere vestiging moeten komen. In de periode dat de bibliotheek gesloten is, worden er geen boetes in rekening gebracht. Voor het afhalen van reserveringen en het terugbrengen van boeken worden speciale openingstijden gehanteerd. Om te voorkomen dat je voor een dichte deur staat, wordt aangeraden de vestigingspagina op de website in de gaten te houden voor actuele informatie over de afhaalpunten en openingstijden: www.debibliotheekaanzet.nl/vestigingen

Boeken reserveren kan via de website debibliotheekaanzet.nl. Wie graag hulp wil bij het maken van een reservering, kan telefonisch contact opnemen met de bibliotheek. Het nummer van de klantenservice is 078 620 55 00. Een reservering afhalen kan gedurende de aangepaste openingstijden. Deze zijn terug te vinden op de website van de bibliotheek.

Beperkte studieplekken in de bibliotheek

Er zijn in deze lockdown periode jongeren die thuis onvoldoende faciliteiten hebben om te kunnen studeren. De gemeente heeft toestemming gegeven om een beperkt aantal jongeren toe te laten om te komen studeren in de bibliotheek. De bibliotheek faciliteert dit op een veilige en verantwoorde manier en jongeren moeten telefonisch hun plek reserveren. Hiermee worden juist die jongeren ondersteund die anders te veel leerachterstanden oplopen.

Meer weten over deze speciaal beschikbaar gestelde werkplekken? Kijk op de website van de bibliotheek.