Lokaal

Gezellige filmmiddag in Ridderkerk verbindt gemeenschap tegen eenzaamheid

Op donderdagmiddag 18 april 2024 organiseerden Bibliotheek Aanzet en Facet Ridderkerk een bijzondere filmmiddag in samenwerking met de Coalitie tegen Eenzaamheid. Meer dan tachtig inwoners van Ridderkerk en omstreken verzamelden zich voor een gezellige middag vol vermaak en verbinding.

Het evenement begon met een bruisende bingo, waarbij de deelnemers kans maakten op leuke prijzen. Na de bingo genoten de aanwezigen van de filmvertoning van ‘Ome Cor’ in het sfeervolle theater het Plein. De film zorgde voor lachende gezichten en bood een ontspannen moment voor alle aanwezigen.

Na afloop van de film was er gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Deze informele setting bood de perfecte gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en bestaande banden te versterken.

Tijdens het evenement vond ook een officieel tekenmoment plaats, waarbij verschillende lokale partijen, waaronder Bibliotheek Aanzet, Gemeente Ridderkerk, Facet Ridderkerk, Stichting de Overburen, Aafje en de Lelie Zorggroep, de overeenkomst voor de Coalitie tegen Eenzaamheid ondertekenden. Dit tekenmoment markeerde de officiële toetreding van deze partijen tot de coalitie, en vond plaats in het bijzijn van wethouder Fleur Stip.

Het was al met al een enorm geslaagde middag waarbij plezier, verbinding en maatschappelijke betrokkenheid centraal stonden. Facet Ridderkerk en Bibliotheek Aanzet kijken terug op een geslaagd evenement en bedanken alle betrokkenen voor hun bijdrage.